Vaslui

De ce trepidează mașina?

Detalii anunt

Telefon
0722510063
Web
https://promotortm.ro
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
117

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Mai devreme sau mai târziu, ne vom confrunta la un moment dat cu faptul ca autoturismul nostru trepidează, aceasta problema poate să aibă mai multe cauze, unele dintre ele sunt simplu de reparat dar altele însa sunt destul de costisitoare și necesită o vizită la un service autorizat pentru investigații.

Câteva din motivele pentru care autoturismul trepidează sunt următoarele:

Rotile

Unul din motivele pentru care autoturismul trepidează, este faptul ca rotile nu sunt echilibrate corect. Aceasta probleme se întâmpla când schimbam setul de jante, vara sau iarna, este bine ca la fiecare schimbare de jante sa efectuam echilibrarea roților. De asemenea, trepidația poate sa apară din cauza uzurii anvelopelor sau din cauza deformării jantelor.

Discuri și plăcute de frâna

Un motiv pentru care autoturismul trepidează o poate reprezenta și ovalizarea discurilor de frâna. În cazul acesta se recomanda înlocuirea discurilor împreuna cu plăcutele de frâna deoarece un set de discuri ovalizate va compromite și setul nou de plăcute de frâna.

Rulmenți

Un alt motiv pentru trepidarea autoturismului o poate reprezenta rulmenții de la nivelul bieletelor sau rulmenți de la capeți de bara. În cazul în care vibrațiile apar în momentul în care viram, este posibil ca problema sa fie la sistemul de servodirectie.

Motorul

Deși este destul de rar, vibrațiile pot apărea și din cauza motorului, acestea poate fi observată în timpul rulării când acceleram, aceasta problema apare din cauza amestecului inadecvat al combustibilului cu aerul sau din cauza scânteiei bujiilor.

În oricare din motivele de mai sus, va recomandăm sa faceți o vizita la un service autorizat, chiar și o vizita preventivă pentru a evita eventuale reparații costisitoare în viitorul apropriat și pentru a menține autoturismul dumneavoastră în parametrii optimi.